Wie ben ik als mens?

Ik ben Niek van Heijst. Ik ben een bezige bij met veel enthousiasme voor wat er in de wereld te doen is. Als mens sta ik zonder oogkleppen op, vol in het leven. Iedereen mag er voor mij zijn. Ik haal energie uit het samenwerken met anderen. Dat kan in teamverband zijn, of één op één. Een ander vooruit helpen is meer en meer een passie voor me geworden. Samen met mijn vrouw en vier kinderen woon ik in het Brabantse dorp Berlicum. Een omgeving waar ik me thuis voel. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om muziek te maken (gitaar en piano) of met de wielrenfiets lange tochten te maken. Mooie uitlaatkleppen om goed in balans te blijven.

Waarom het coachvak?

Vanaf het begin van mijn carrière in 1998 heb ik in teamverband gewerkt. De dynamiek van het samenwerken met mensen vind ik tot op de dag van vandaag boeiend. De afgelopen 15 jaar heb ik teams begeleid. Wat me daarin het meeste aantrekt, is het coachen van mijn teamleden. Zowel individueel en als groep. Beide vormen hebben hun eigen dynamiek en aandachtspunten, maar met als mooie overeenkomst dat coaching ervoor zorgt dat de gecoachte zichzelf bewust wordt, verantwoordelijkheid neemt en groei doormaakt. En deze drie aspecten maken het coachvak voor mij het mooiste vak dat er bestaat.

Rust, respect en met aandacht

Een professionele coach geeft geen advies of goede raad. Wat ik wél doe is het stellen van objectieve vragen en zoveel mogelijk naar jou luisteren op een rustige, respectvolle en aandachtige manier. De antwoorden en oplossingen komen bij jezelf vandaan, want die zijn het meest effectief. De zoektocht daarnaartoe doen we samen. En daar nodig ik je voor uit.

Opleiding

Coaching is een vrij beroep. Gelukkig zijn er degelijke opleidingen en certificerende instanties. Ik heb mijn Post-HBO tot Certified Professional Coach behaald (ACC/Practitioner november 2020 en PCC/Senior practitioner februari 2022) en daarvoor de benodigde opleiding gevolgd bij Associatie voor Coaching. Een gerenommeerd en geaccrediteerd* opleidingsinstituut. Om bij te blijven in mijn vakgebied neem ik deel aan ‘de binnencirkel’; een doorlopend professionaliseringsprogramma via de Associatie voor Coaching.
Als coach heb ik mij te houden aan de ethische code van de Internationale Coach Federatie (ICF). Eventuele klachten over mij als coach, kun je indienen via info@associatievoorcoaching.com.

* De Associatie voor Coaching is aangesloten bij de Internationale Coach Federatie (ICF), de European Mentoring & Coaching Council (EMCC), en bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO).
De ICF is de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor zakelijke en persoonlijke coaches. De EMCC is het Europese kwaliteitskeurmerk, en NOBCO staat voor het Nederlandse keurmerk.